Náš blog, Podcast

Testovali sme nosiče Be Lenka

Posted by Daška Hodasová

Nosíte? Aj my. Nosili sme v bruchu, nosíme aj mimo brucha. Šatky pevné aj strečové, sieťky cez rameno, nosiče viacerých značiek, všetko sme vyskúšali. Aj preto sme sa potešili ponuke na spoluprácu s rýdzo slovenskou značkou nosičov Be Lenka. Táto slovenská značka stojí nielen za nosičmi, vyrába aj šatky a kvalitnú barefoot obuv. Na začiatok našej spolupráce sme vybrali to, čo nám je najbližšie – nosiče

Naše prvé skúsenosti s nosením boli – ako inak – začiatočnícke. Vybrať správny nosič je totiž celkom zložité. Teraz už v tom však máme jasno. Nosič má byť ergonomický, pohodlný, ideálne slovenský a musí aj dobre vyzerať. Toto spojenie sme našli práve u Be Lenka

Za názvom stojí úspešná slovenská atlétka Lenka Cenigová. Od detstva žije s hendikepom, no to jej nezabránilo vydať sa na cestu športovkyne a dosiahnuť svetové úspechy. To je nám, nadšeným športovkyniam, naozaj sympatické. Navyše je značka pôvodom zo Žiliny, čo je Daške, rodenej Žilinčanke, veľmi po vôli. 

Máme teda slovenský ergonomický nosič. Nasledoval výber dizajnu. Ak nás sledujete dlhšie, viete, že moc nie sme na čačky mačky. Vyhovuje nám skôr jednoduchosť. A tak sme prehrabali dizajny Be Lenka nosičov, ktoré ponúkajú kopu folkových a mandalových vzorov a našli sme, po čom naše srdcia pišťali. Jednoduché jednofarebné nosiče v krásnych pastelových farbách. Celkom nás pobavilo, keď sme si najskôr obe vybrali presne ten istý svetlohnedý nosič. Daška po konzultácii s vami na Instagrame siahla po tyrkysovom a Adel zostala pri svetlohnedej klasike, hoci ju dlho mátal krásny ružový a sivý folkový

Často sa na sebe smejeme, že z nás influencerky nebudú, lebo by sme nikdy neodporučili nič, čo nemáme odskúšané a za čo by sme nedali ruku do ohňa. A tak prišla testovacia fáza nosičov. Pár týždňov už Be Lenka nosíme a tu je náš sumár. 

Daša

Po rozbalení nosiča som bola okamžite očarená tou krásnou farbou. Naživo na slnku bol nosič ešte krajší ako na obrázku. Druhá vec, ktorá ma hneď zaujala, bolo praktické vrecko na bedrovom páse (to je tá časť, ktorú si zapínate okolo trupu). Presne také vrecko mi na predošlom nosiči chýbalo, keď som šla len na takú uspávaciu prechádzku v legínach a nechcela som si brať žiadnu tašku. Veľmi praktická vychytávka.

Pri nastavovaní nosiča ma hneď zaujala jeho mohutnosť a pohodlnosť. Bedrový pás aj ramenné popruhy sú masívne a veľmi príjemne pri nosení sedia. Vincent to síce ešte nevie okomentovať, ale mám pocit, že aj pre neho je to najpohodlnejší nosič, aký skúsil. Miesta okolo kolienok sú poctivo vyplnené a nemám vôbec obavy, že by ho nosič mohol niekde omínať.

Ak ste drobnejšej postavy, určite by som zvážila aj ten typ s prekríženými ramennými popruhmi. Na stránke si môžete vybrať z dvoch variant pri každom nosiči.

 Pri mojej výške 174 cm a športových ramenách mi nosič sedí výborne a nosenie si naozaj užívam. Jediné, čo mi na ňom chýba sú putká vpredu na ramenných popruhoch, aby sa ľahšie doťahovali, keď už je dieťa v nosiči.

Adel

U nás sa nosí menej ako u Vincovcov 🙂 aj preto bol tvrdý oriešok nájsť nosič, ktorý by bol pohodlný mne, Marietke aj Mišovi. Pred Be Lenka nosičom som používala známu svetovú značku Tula, ktorá síce sadla, no nie ako uliata. Ak porovnám nastavovanie, tak to “tulácke” je trochu jednoduchšie, no ani nastavenie nosiča Be Lenka nie je žiadna veda. Šírku podpery pod zadočkom viete upraviť pomocou šnúriek a opora hlavičky je tiež výškovo nastaviteľná. 

Pri mojej výške 179 cm mi nosič perfektne sedí, najviac mi vyhovujú široké ramenné popruhy, ktoré krásne sedia a nerežú. A aj keď sa mi zdá, že je skôr pre vyššie baby, na nete majú nafotené aj drobnejšie modelky, ktorým nosič sedí tiež veľmi pekne. 

S nosičom sa manipuluje super, ľahko sa zapína a na tele drží stabilne. Ďalšia výhoda oproti môjmu pôvodnému nosiču je šírka bedrového pásu. Po sekcii sa nedá nosiť hneď a aj keď už začnete, potrebujete fakt poriadnu oporu, aby ste nepreťažovali brucho. Ja som Marietu chvíľku nosila v šatke, no keď začala priberať, bola mi už priťažká a brucho bolo príliš namáhané. Predpokladám, že tento nosič bude pre mamy po sekcii ideálna voľba práve vďaka silnej opore v bedrovom páse. 

Čo tiež oceňujem, sú slintáky v rovnakej farbe, ktoré prišli s nosičom. Podobne ako Daška, prijala by som jednoduchšie nastavovanie popruhov pri samotnom nosení. Inak však nosiču naozaj nemám čo vytknúť. 

Related Post

Leave A Comment