Podcast

Jógové videá na každý deň podľa Adel

Posted by Adela Zábražná

Na Youtube nájdete všetko. Keď hodíte do Google vyhľadávania „best yoga video on youtube“, dostanete 305 miliónov výsledkov. Prehrabávať sa v stovkách precvičujúcich je dosť odrádzajúce, hlavne keď už sedím na podložke a som odhodlaná cvičiť. Preto som dala dohromady starostlivo vyberaný a odskúšaný výber jógových lektorov a ich cvičení, ktoré mám najradšej.

Processed with VSCO with a6 preset

BOHO BEAUTIFUL

Začnem mojou najobľúbenejšou Boho Beautiful. Jej lekcie sú zvúčša medzi 20 a 30 minútami a výber je naozaj široký od pomalej jin jógy až po dynamické jógové vinyasa zostavy alebo pilates workouty. Vo videách výborne ukazuje aj jednoduché variácie ťažších pozícií, takže nezostanete sedieť so založenými rukami pri piatich minútach stojky.

Boho je navyše krásna žena, hyperflexibilná a cvičí naozaj dokonale. Veľmi ma baví sa na ňu pozerať. Ďalší bonus je kvalita spracovania videí a úžasné lokality. Bežne za ňou pobehujú slony v divokej rezervácii v Kambodži a otvárajú sa vám nádherné výhľady karibských ostrovov. Tu sú tri videá, vďaka ktorým určite zistíte, či je Boho pre vás tá pravá.

Ranné video s ideálnou zostavou na flexibilitu bokov a zopár ťažšími balančnými pozíciami.

Toto video bolo jedno z prvých, ktoré som si u nej obľúbila. Keď chcem istotu, pustím si toto. Je rýchle, je zábavné, je komplexné a má 20 minút. Bonus? Slony v pozadí 🙂

A ako posledné od Boho je tu toto. Moje absolútne najobľúbenejšie. Zasa raz dynamické, je naozaj výborné na koordináciu a balans. Ak všetky pozície nezvládate dokonale, no worries. Ani ja 🙂 A ten výhľad za ňou? OCH.

TIM SENESI YOGA

Ak vás Boho nezaujala, môj druhý najobľúbenejší zdroj videí je Tim Senesi a jeho kanál Yoga with Tim. Podľa mena súdite správne, je to muž. A tiež sa mi na neho dobre pozerá 🙂 Ak je niekto moderným vzorom kalokagatie, bude to on. Jógové zostavy sú koncipované tak, aby uspokojili každého od úplnych začiatočníkov až po veľmi pokročilých jogínov. Cvičí nielen sám, ale vo videách precvičuje aj na iných jogínoch, aby dokonale vysvetlil techniku.

Bonus oproti Boho je, že dáva kopec týždňových alebo mesačných jóga programov, takže môžete na niektorý naskočiť a máte o výber videí postarané. Zbežne som preklikala jeho 2021 „Transform Total Body Yoga Challenge“ a ponúka všetko od začiatočníckych pozícií cez cviky na flexibilitu až po naozaj náročné cviky na core.

Tu sú moje dve najobľúbenejšie, podľa ktorých zistíte, či Tim je tá správna voľba pre vás.

Toto video som vybrala, pretože v ňom perfektne vysvetľuje princípy pohybov (napríklad správny postoj pri pozícii stoličky) a okrem neho v ňom vystupuje aj jeho superzlatý pes 🙂

Toto cvičko je tretí deň z vyššie spomínanej challenge. A je absolútne dokonalé. Pomalšie ako Boho, ale dosť rýchle a technicky vyvážené, aby ste sa po ňom citíli vyšťavené, ale plné energie.

Posledné mnou vybrané je video, v ktorom precvičuje s jeho kamarátkou jogínkou a ukazuje správne pohyby priamo na nej. Tento flow mám veľmi rada.

YOGA WITH ADRIENE

Adriene už teraz necvičím. Ale ona bola moja prvá jógová youtube crush asi bambilión rokov dozadu. Je trochu šibnutá, veselá, jej videá sú zaujímavé a ľahko pochopiteľné. Väčšina videí je do pol hodinky, ale niektoré sú aj dlhšie k 45 minútam. Je skôr vhodná pre baby, ktoré začínajú s jógou, prípadne hľadajú konkrétne cvičenie na uvoľnenie krku, chrbta, flexibilitu apod. Nie nadarmo je Adriene jedna z najpopulárnejších jogíniek na youtube.

Tu sú dve fajn videá od Adriene, ktoré vám dajú ochutnávku toho, čo u nej na kanále nájdete.

Yoga na úzkosť a stres. Asi nepotrebuje komentár, či? 🙂

Jóga, ktorá z vás vytiahne to najlepšie. Myslím, že to presne občas všetky potrebujeme!

BONUS: ZUZANA MAĎARI alias PINA YOGA

Môj bonusový tip je Zuzana Maďari alias www.pinayoga.sk. Dlho som odolávala „hype“ okolo Zuzky, ktorý započala Veronika Cifrová Ostrihoňová na svojom IG. A robila som chybu. Pina yoga je geniálna. Výživná, zábavná, s dokonalým vysvetlením pohybov.

Ja som si dnes vybrala flow, v ktorom sa spája všetko, čo sme tento týždeň riešili od správneho dýchania, zaťahovania pupku pri cvikoch, otvárania hrudníka a medzilopatkových svalov, uvoľnenia bedier a krížov. A stehná ma pália doteraz.

Zuzka má aj krásny profil na IG, takže šup šup, ak ju ešte nepoznáte. A ak si chcete zacvičiť túto konkrétnu zostavu, volá sa Energy for your day a nájdete ju v sekcii Online videá na jej webe.

Jej videá sú platené, ale o to viac vás neopustí motivácia. A 4 eurá za jednu lekciu naozaj nikoho nezruinujú. A ak chcete kratšie videá, Zuzka ich má kopec uložených vo svojej IG TV.

A teraz už dosť rečí, berte jógamatku a hor sa cvičiť!

Related Post

Leave A Comment