Náš blog

Tipy na audio rozprávky

Posted by Daška Hodasová

Ďakujem za všetky vaše skvelé tipy na audiorozprávky. Tu nájdete zhrnutie. Viaceré dávate prednosť audiorozprávkam pred videami v aute. A vyzerá to, že vďaka tejto kulise sa aj doma naše deti vedia zahrať samé dlhšie.

Naša skúsenosť je taká, že Vincenta to začalo baviť okolo roka a pol. Ale zvykol si na 1 rozprávku, tá šla stále dookola a nové odmietal. Postupne začal počávať aj ďalšie, hlavne také, ktoré poznal aj z knižiek. Napríklad, keď sme čítali o 3 prasiatkach, tak sa mu páčilo aj počúvať to. Len počúvať úplne nový príbeh, bolo pre neho asi ešte príliš abstraktné, aby ho to bavilo.  Teraz v 2 rokoch už je to zas trochu inak. Ale ideálne je, keď vyberieme rozprávku o niečom, čo pozná a má to rád a sú tam pekné pesničky. Celkom dlho sme fičali na vlkoch. Image vlkov v slovenských rozprávkach je na zaplakanie. Rada by som našla nejakú, kde nechcú niekoho zožrať :).

A toto je zhruba rebríček tých najobľúbenejších audio rozprávok:

Dobré rozprávky z Lidla sú jednoznačne najobľúbenejšie audio rozprávky. A ja sa nečudujem. To spracovanie od hereckého obsadenia, cez piesne, po príbeh je naozaj vymakané. Predávali sa za 1 euro k nákupu nad 20 eur. Teraz dostupné nie sú. Písala som im. Neplánujú ich teraz v blízkej dobe zas predávať. Momentálne sa dajú zohnať v bazaroch alebo na YouTube.

Medzi najobľubenejšie tituly patrí Mechúrik Koščúrik, Drevená krava a Lomidrevo.

Opus – Audio Rozprávky pre deti. Niektoré si pamätám ešte z platní z detstva. Sú staršie ako ja. Skoro 37 hodín klasických rozprávok nájdete na Spotify a dajú sa kúpiť aj na CD.

Slovenský rozhlas – Archív extra – Rozprávky – Mimi a líza a veľa ďalších klasických aj moderných rozprávok. Škoda, že som to našla len na ich webe.

Mária Podhradská a Richard Čanaky – Rozprávky 1, 2, 3, 4. Opäť klasické rozprávky s pesničkami. Rozprávka O Kohútikovi a Sliepočke je u nás teraz denne niekoľkokrát.

Kto sa desí rozpáraných vlkov a pečených babičiek, možno vás zaujmu Pozitívne rozprávky. Sú na YouTube alebo sa daju kúpiť na CD. Nepočuvala som, mne toto nevadí, ale podľa správ obsah rozprávok je téma.

A pre mňa úplná novinka je, že existujú aj detské rádia, ktoré púšťajú detské pesničky a rozprávky.

Ak chcete viac, hoďte si do Googlu aj toto: Fimfárum, Dedečku vyprávej, Hlbokomorské rozprávky, Kolíbka – tajemné rozprávky a příběhy, Ako čertík babráčik skočil dobru na háčik, Pipi Dlhá Pančucha.

Nech sa dobre počúva :).

Related Post

Leave A Comment