Náš blog, Podcast

Vydávame sa! Naša kniha priestor pre mamu uzrela svetlo sveta

Posted by Daška Hodasová

Chceli sme vytvoriť niečo hmatateľné. Niečo, čo by evokovalo potrebu odpojiť sa od dieťaťa a kolobehu povinností a spojiť sa sama so sebou. Zastaviť, vyložiť nohy, uvariť kávu a vypiť ju teplú. Potešiť oko aj ducha a spomenúť si, kým som.

Po niekoľkých mesiacoch písania, čítania, stretávania, mailovania, whatsupov a nekonečného prepisovania sa to konečne deje. Kniha, ktorej sme dali príťažlivý názov Priestor pre mamu je tu a vy môžete podporiť kampaň na jej vydanie na stránke crowdfundingového vydavateľstva Ezopo.

Vedeli sme, že nechceme vydať iba knihu rozhovorov. Chceli sme vytvoriť niečo, čo by sme si my samé rady kúpili a ponorili sa do toho. Vedeli sme tiež, že texty nestačia. 

Oslovili sme deväť slovenských umelkýň, ktoré do knihy prispeli svojím vlastným zhmotnením niektorej z tém knihy. Ich ilustrácie, maľby a grafiky boli vytvorené špeciálne pre tento projekt a my sa tešíme, že vám ich postupne predstavíme. 

Priestor pre mamu nie je typická materská kniha. Nedočítate sa v nej, čo nejesť v tehotenstve, kedy zaviesť lepok ani ako vybrať dieťaťu prvé topánky. Nájdete v nej témy, ktoré vám pomôžu nasadiť kyslíkovú masku najskôr sebe, aby ste všetky tie ostatné materské témy zvládali ľahšie.

A viete čo? Vďaka písaniu tejto knihy sme aj my vytvorili priestor pre seba. Pre realizáciu našich snov, ambícií, plánov, ktoré sme ani nevedeli, že máme. Priestor pre mamu nie je len váš. Je aj náš. Je náš spoločný.

Priestor pre mamu získate TU.

Related Post

2 thoughts on “Vydávame sa! Naša kniha priestor pre mamu uzrela svetlo sveta

  1. Lucia

    Ahojte som tento polrok za oceanom s dvoma malymi detiskami bez stalej adresy. vedela by som si kupit tuto knizku v elektronickej verzii? velmi by sa mi zisla 😀

    1. Adela Zábražná

      Elektronickú verziu bohužiaľ nemáme.

Leave A Comment