Podcast

Diel ôsmy: S Katkou „Harmony Mama“ Jurenkovou o príprave na pôrod, gravid jóge a našich vedomých voľbách

Posted by Adela Zábražná

Katka Jurenková alias Harmony Mama je inštruktorka gravid jogy a dula, ktorá sa práci so ženami pred aj po pôrode venuje už celú dekádu. Svoje vzdelanie získala hlavne v zahraničí (India, Nemecko, Holandsko, UK) a tu na Slovensku bola priekopníčkou tehotenského cvičenia. Za tie roky jej rukami prešli stovky žien, medzi inými aj Kristína Tormová, ktorá to detailne opísala v jednej zo svojich kníh.

S Katkou sa nám spája taká milá nemilá príhoda. Diel s ňou mal totiž byť prvý. S Daškou sme mali všetko na tisíckrát poskúšané, presne nastavené stoličky, trému ako pred skúškou. Katka prišla a krásne a láskavo sa s nami skoro hodinu porozprávala. Všetky tri sme to končili so super pocitom dobre vykonanej práce. No a po nahrávaní sme zistili, že po pár minútach sa mi pokazil ventilátor na počítači, čiže celý diel to znelo, ako keby za nami niekto vysával. Ani vám nebudem hovoriť, že som kvôli tomu mala hlavu v smútku nejedno popoludnie.

No a potom prišla druhá výzva – priznať sa Katke a poprosiť ju, či by to s nami neskúsila znova. A ona ochotne prikývla, nahrala to s nami ešte raz a my sme pochopili, prečo sa to malo stať. Lebo tá druhá verzia je úplne iná a ešte tisíckrát krajšia ako tá prvá.

V tomto dieli sme sa bavili o gravid joge, pohodovom pôrode, informovaných voľbách, ktoré robíme a sebavedomí, ktoré každá tehotná žena potrebuje ako soľ. A zabrdli sme aj do toho, či sa dá mať krásny zážitok zo sekcie.

Dozviete sa v nej veľmi veľa o prerode ženy v tehotenstve a zmenách, ktorými naše telo prechádza. Pobavili sme sa aj o cvičení v tehotenstve a o najčastejších chybách, ktoré my mamy robíme.

Dozviete sa napríklad aj to, prečo sťahovanie či maľovanie bytu nie je práve najlepší nápad. A ako stres vplýva na nás mamy, ale aj na naše deti v brušku.

S Katkou sme sa dosť dlho venovali aj téme sekcia. Asi najhlbšia myšlienka, ktorá zaznela, bolo že aj sekcia vie byť pozitívny zážitok, ak je žena rešpektovaná a má možnosť rozhodovať. V takom prípade nemá pocit, že sa iba pasívne prizerala procesu, nad ktorým nemala kontrolu.

Tento diel nám bol pohladením na duši a veríme, že bude aj vám po jeho vypočutí krásne.

Vaše Daška a Adel

Related Post

Leave A Comment